2009. szeptember 23., szerda

Dacos

Dackorszak — ördögfióka kétévesek
15. hó + 04
Úgy látszik, ettől a dupla védőoltástól kirobbant belőlem a dac :)
Anya szerint, mint minden más is, korábban alakul ki nálam, így a hisztizés is előbb jött a kelleténél.
Már korábban elkezdtem feszegetni, a körülöttem lévő felnőttek határait. Eddig Anya vezeti a listát, nála sok falba ütközöm...

8. és 9.+ (dupla) védőoltásom

15 hó +04
Ma kettő védőoltást kaptam egyszerre a doki nénitől. Bátor voltam és kibírtam sírás nélkül!

MMR (kanyaró,fültőmirigy gyull.,rózsahimlő) - MMR (Morbilli-Mumpsz-Rubeola) 

A vírusok okozta, cseppfertőzéssel terjedő fertőző gyermekbetegségek megelőzése céljából a kanyaró (morbilli, M), a járványos fültőmirigy gyulladás (mumpsz, M), és a rózsahimlő (rubeola, R) ellen véd.
Az oltóanyag, élő gyengített kanyaró, rózsahimlő és mumpsz vírusokat tartalmaz.

Prevenar (Pneumococcus elleni védőoltás)  3. (utolsó) adag emlékeztetőoltást

2009. szeptember 20., vasárnap

Korlátokba ütközve

Amióta objektívebb ismereteket szereztem a világ nagy dolgairól, kénytelen lettem jobban megismerkedni a "NE!" és "NEM!" tiltószavakkal.
A "NAGYOK"-nál már korábban, külön-külön kitágítottam a határokat, kinél így, kinél úgy. Aki a legszorosabban fogja  a gyeplőt, az az Anyu :/
Vajon miért nem enged meg annyi mindent? Miért nem szabad felmásznom, a szekrényre? Miért nem fröcskölhetem ki, a fürdővizet? Miért nem nézhetek több mesét, mint amennyit én szeretnék? A válaszokat mindig röviden közli velem Anya... Elgondolkodtató...

Almaszüret

Photo Flipbook Slideshow Maker

A hintaágyon



Kérlek, vegyetek le innen!



Mama nézd, ez az új cipőm!



2009. szeptember 19., szombat

Állatok látogatása

Ma egy kirándulni induló, de később eltévedt útirány miatt, - Apa újra navigált - ellátogattunk a Fővárosi Állat -és Növénykertbe :)


Az emberek és a nagy forgatag sokkal inkább lekötötte figyelmemet, mint az állatok. Az alacsony kis kerítések, remek játszótéri hangulatot idézett nekem. Anyu elmagyarázta, hogy ezek célja az, hogy az embereket kellő távolságba elterelje az állatketrecektől. Az mászókázáson kívül, azért akadt látnivaló is.
A legjobban a vadkacsák vonulása tetszett, amikor Apával a kis függőhidat megnéztük. A teknős egy kissé elgondolkodtatott, aki felvette az Andante üzemmódot. A legviccesebb a gyöngytyúkok menekülése volt, ahogy megkergettem őket :o)

2009. szeptember 12., szombat

Királyrét

Anyuékkal ma elmentünk kirándulni, a Börzsönybe. Hosszú volt az autó út, eltévedtünk :) 11-kor még Kismaroson voltunk, a vasút végállomásánál várakoztunk.


Megéheztünk és, úgy döntöttünk a Patak Vendéglőben ebédelünk. Nekem Anyuék otthonról hoztak finomságot, HIPP Bolognai spagettit. Ebéd után, a helyi focipályán futkároztunk, kergetőztünk. Sajnos a labdám ilyenkorra már elveszett, amit játszani hoztunk :(
Királyrétre pedig autóval mentünk tovább. Apáék megígérték, ha nagyobb leszek, eljövünk újra és kipróbáljuk a kisvasutat.
Felpakoltuk a babakocsimat és elindultunk gyalog túrára. A Bajdázó-tó felé vezető úton, a Királyréti erdőben sétáltunk. Egyszer-kétszer én is sétáltam, de inkább a szüleim nyakában ülve csodáltam a természetet. Megpihentünk egy rövid időre piknikezni, egy focipályánál is. Nagyon magas fák öleltek körül minket. Felfigyeltünk arra, hogy valamiért a madárkák nem énekelnek nekünk. Lehet, hogy nem is voltak az erdőben? Beköltöztek a városba?
Visszafelé még egy játszótérnél is megálltunk, ahol össze barátkoztam egy idősebb kisfiúval. Anyáék megittak még egy kávét, az Aranykapu étteremben. A kerthelyiségbe ültek ki, hogy én addig jókat játsszak. A murva kavicsokat dobáltam a patakba.
Játszóterek


Nagyon elfáradtam, a jó levegőtől és a nagy kirándulástól is :)

2009. szeptember 5., szombat

Indiánnyár Vácrátóton

Gödöllőn át, majd Veresegyházon túl és Erdőkertes irányába, poros és rázós úton (ép útfelújítás zajlott több km-en át) keresztül vezetett Apa, Vácrátótra, az Arborétumba.
Összefutottunk Apa egyik régi osztálytársával és családjával, ők annyira szeretik ezt a helyet, hogy rendszeresen idejárnak a lányukkal és most a pocaklakóval is.
A bejárat előtt, már nénikék árusították a kedves kis dísztököcskéket, amik ugyanolyan őszi színekben pompáztak, mint a Botanikus kertben a fák lomjai.
Hatalmas, óriási nagy ez a kastélypark!
Most Magyarország legnagyobb botanikus kertjében figyelgetem az ősz szépségét :)


Közel 30 hektárnyi területen fák, lombok, bokrok, cserjék, növények, virágok ezrei...
Mikorra fogjuk mi ezt a hatalmas területet bejárni? Jó nagy sétába vágtunk, a kanyarós utakon!
Jártunk az üvegházban, megnéztük hogyan csobog a patak, gyönyörködtünk, hogy milyen színes lombú fák és földig lelógó ágú, fűzfák ölelik a tavat körbe.


Meseszép volt, minden egyes zegzuga, az arborétumnak:)
Az idő még délután is gyönyörű volt, kellemesen sütött a napocska nekünk, egészen hazáig. Az ég alja is a tájhoz öltözött, mert egészen vörös volt, ahogyan a nap aludni készült.
Holnap, fújni fog a szél :)

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...