2009. november 22., vasárnap

Falevél story

Ma délután, Papával és a Mamával kimentünk a Városligetbe és a Hősök-terére. Jó móka volt, amikor egy hatalmas falevelet is a kezembe fújt a szél :) Vigyáznom kellett rá, hogy a szél el ne fújja a kezemből!
Vigyázok rád falevél :)

Séró-báró

2009. november 20., péntek

Barney ölelés

A JimJam TV-n megy egy szórakoztató sorozat, a Barney és barátai™. Egy szeretnivaló "kis" tirannoszaurusz, Ő olyan karakter, akit nagyon megkedveltem, mert pozitív értékeket közvetít. Azóta létezik nálunk a "Barney ölelés", így öleljük egymást Anyával és Apával.
Anya szerint dino barátaival, Baby Boppal és BJ-vel véghezvitt kalandjai emberségességre, társadalmi érzékenységre, és összetett gondolkodásra is ösztönöznek engem.
Talán a pink szín is, azóta a kedvenc színem, amióta megismertem Barney-t.





2009. november 19., csütörtök

Délutáni felolvasások



Móricz Zsigmond: A török és a tehenek

Volt egy török, Mehemed,
sose látott tehenet.
Nem is tudta Mehemed
milyenek a tehenek.

Egyszer aztán Mehemed
lát egy csomó tehenet.
Csudálkozik Mehemed,
"Ilyenek a tehenek?"


Én vagyok a Mehemed,
Mi vagyunk a tehenek.
Számlálgatja Mehemed,
Hány félék a tehenek.

Meg is számol Mehemed
három féle tehenet:
fehéret, feketét, tarkát,
Meg ne fogd a tehén farkát!

Nem tudta ezt Mehemed,
S felrúgták a tehenek!

2009. november 18., szerda

Dupla pohárköszöntő

Tommee Tippee EXPLORA 6 Active Sipper Beaker
Azt hiszem, egy dupla pohár köszöntőt érdemel, a legújabb itató poharam...
Dupla falú, így a hidegben is lassabban hűl ki, a benne lévő teám.
Előtte nem volt gond, amikor szopiztam, mert mindig kellő hőmérsékleten kaptam, Anyutól a tejcit :)
Anyu még így is, duplán bebiztosította, mert thermo táskába is elrejti majd :)
A ráadás pedig az, hogy nyáron a meleg ellen is jó lesz, mert hűvösen tartja az italom.



2009. november 17., kedd

Vakon(d)LÓ

A Mamáéknál is likvidáltuk az utazóágyam, mert ott is ki-be ugrálgattam már az ágyikóból. Alváshoz a matracon kaptam egy kis helyet, középen.
Senki nem tudott, tőlem aludni éjszaka :o) Keresztalvó vagyok, előszeretettel választom, ezt a pozitúrát. Anyának a fejét túrom a fejemmel, mint egy vakond a földet. A Hédinek szintén a fejét tologatom (néha rúgom), mint egy Mustang lovacska a patáimmal.
Együttalvás = szeretet (gondolom én)
Folyt. köv.

2009. november 16., hétfő

JimJam

Apukám beköttette a UPC kábel TV-t. Egy szerelő bácsi jött, aki lyukakat fúrt a falba a konzolnak, amire felerősítette a parabola antennát. Fúrt még egy lyukat az ablak alá, ott behúzott egy hosszú kábelt, amit összekötött egy beltéri egységgel. Ráhangolta a rendszerre és kész.
Most már van, sok-sok mese csatorna. Ami rögtön megtetszett, az a JimJam és a Disney csatorna.
Volt ma egy mese, ami rögtön a kedvencem lett, Kipper a címe.
Egy kutyusról és a barátairól szól. Kipper aranyos, szőrös és kedves kutyus! Köszönöm JimJam!




2009. november 10., kedd

Nem akarok egyedül elaludni!

7 tipp a nyugodt alváshoz

átaludni az éjszakát

    Apuék teljesen leszerelték a kiságyamról a rácsokat és két biztonsági védőkorlátot kaptam helyette az ágyikómra, nehogy lepottyanjak majd, alvás közben az ágyról.
    Sehogyan sem szeretnék egyedül elaludni! Elkezdődött egy elalvási ceremónia! Nincs mese (képletesen), így Anyáéknak, addig bent kell maradniuk a szobámban, amíg el nem alszom. A mese sem segít, mert a felolvasás után sem mehetnek ki, a szobámból :)
    Anyu letett egy matracot az ágyam mellé és egymás kezét fogva, ringatom magam az álomba.

    2009. november 8., vasárnap

    Ágytilalom

    Mivel a kis ágyamon a kijárat túl unalmas volt nekem, inkább átmászva közlekedtem volna ki és be, - annak ellenére, hogy Anya megkért már többször is, hogy ne másszak ki egyedül - Anyu úgy döntött, hogy velük alhatok. Egy darabig szüneteltetjük és nem használhatom az ágyam alvásra, egyedül!


    Apjára ütött ez a gyerek... gondolhatta Anya, merthogy Apukám alpinista, hegymászó, Pókember! Kissé korán kezdtem, ezt a szenvedélyt :)
    Anya nagyon féltett, nehogy egy rossz pottyanás miatt, a vállamra essek. Ez tűnt a legbiztonságosabb ötletnek addig, amíg Apa fel nem szerel az ágy oldalára egy biztonsági korlátot.
    Ennek még örültem is :)

    2009. november 7., szombat

    Kiságy story

    A délutáni szunyókáláskor, még az első 5 percben, Anya arra lett figyelmes, hogy furcsábbnál furcsább neszek hagyják el a szobámat. Benyitott a szobámba. Én már, rég kint voltam a kiságyból, amikor benyitott! Anya teljesen hihetetlen arccal, kezeit a szája elé téve, állt az ágyam előtt... Szóhoz se jutott.
    Megkért engem, hogy mutassam be neki is, ezt a mutatványt! Vissza emelt Anyu az ágyamba, én meg egy kis erőfeszítéssel kinyomtam... felhúztam... magam, a lábamat a kiságy korlátain átdobva...könnyedén átfordultam. Anya a szája elé tett kezével szörnyülködött :)

    Én is ilyen ügyesen másztam ki :)

    Anya következő mozdulata az volt, hogy azonnal eltávolított 3 elemet a kiságy rácsából, s így egy kis bejárat keletkezett az ágyam oldalán. Megkért engem, ha felébredek azon keresztül távozzak!
    Folyt. köv.

    2009. november 3., kedd

    Megrázó élmény, az első képkockák közepette


    Apuval az első nagyfilmem nézésére kucorogtunk össze, a nagyszobában. Alvin és a mókusok: Simon és Theodore. Elkezdődött a film, izgatottan néztem minden egyes kockáját... A három mókuska óriási és gyönyörű fenyőfán laknak... gyűjtögetik az élelmet: mogyoró-hegyeket... a lakhelyüket egy hatalmas láncfűrésszel, az erdészet kivágatja...  dől a fenyőfa.. ....SIKÍTÁS!!!!!....
    Most először annyira beleéltem magam a filmbe, hogy hangos sikításban törtem ki, nehogy a mókuskák megsérüljenek. Aggódtam értük, de nagyon!
    Aztán minden jóra fordult :)
    Sierra Lakes Tree Farm teherautójára kerülnek a mókusok... és onnan egy irodaházba...
    A történet bemutatja, hogyan fogadta örökbe Dave Seville a három mókust, s hogyan alakítottak zenei együttest az élénk kisállatok.

    Alvin és a Mókusok 2


    Tovább is van...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...