2009. június 20., szombat

Nagy lettem 1+

A reggeli szopizás helyett, már tejitalt kapok Anyuéktól. Ezek is nagyon ízlenek :)


2009. június 19., péntek

1. éves évzáró: ez történt az első évben

Az első évben 11 db fogam bújt ki, 4 × voltam beteg, ANYA volt az első, akinek mondtam a nevét, már több mint 1 tucat szót kimondtam, de ennél sokkal többet megértek, 7 × kaptam oltást, tudok már járni, sőt létrára fel-le mászni. Egyedül tudom mosni  a kezeimet, ha majd egyszer felérem valahogyan a mosdót, akkor teljesen egyedül csinálom! Megtanultam egyedül, pohárból is inni :)
Az autó a mindenem, teljesen elvarázsolt a világuk. Amikor a volán mögé ülhetek, FORMA1-es pilótának képzelem magam, vagy versenyautónak, mert berregek megállás nélkül.
Már letörött a felső jobb és bal oldali metszőfogaimból egy pici darab, amikor fociztam a Papával. Ez pár nappal a szülinapom előtt történt.
Anyukám még mindig szoptat engem, amiért nagyon hálás vagyok neki. Ez a kötődés, nagyon fontos mindkettőnknek.
Már fél éve ismerkedem az újabbnál újabb ízekkel. A brokkoli a kedvenc zöldségem, a gyümölcsök közül az őszibarackot, ezidáig még nem kedvelem.
A kedvencem, az Ezópus állatmeséiből: Az öntelt öszvér - "A gazda vágtázik a szamarán és közben, a kalap is leesik a bácsi fejéről."


1. születésnapom!

12 hó
A mai napon, 2009. június 19-én vagyok 1 éves! A Papáékkal jöttünk ma haza, de előtte bementünk a cukrászdába. Vettünk fagyit. Én vaníliát választottam, nagyon finom volt, csak sietnem kellett a nyalással, mert  a nagy melegben hamar elkezdett olvadni. A többiek is biztos finomat vettek, mert ők is jóízűen nyalták. Jól esett a hideg fagylalt, mert nagyon meleg volt. Aztán Anyu egy nagy dobozzal jött ki, a cukiból.
A déli alvásom alatt, nem is gondoltam mennyire készültek a szülinapomra. Felfújtak sok-sok színes lufit és feldíszítették a kertet. Grill sütőben készítették el az ebédet. A finom illatokra keltem fel.
Ebéd után jött a meglepetés! Egy Trüffel krémes csokoládé tortát hoztak Apuék egy nagy 1-es gyertyával a közepén! Közben énekelték a "Boldog, boldog, boldog születésnapot!..." Engem persze teljesen elvarázsolt a gyertya lángja, és azon izgultam, hogy mikor fújhatom el :) Apuval és Anyuval közösen, sikerült elfújni az első szülinapi tortámon, a gyertyát!
Ajándékok! Kaptam Apuéktól egy Fisher Priece Hipp-Hopp zebrát, egy pink színű mini kosárlabdát, Mamáéktól egy Mici Mackó és barátai narancssárga SMOBY csúszdát, a Héditől pedig egy H&M-es melírozott szürke melegítőnadrágot. Köszönöm szépen!

1 éves lettem!

Galéria: Trüffel krémes csokoládé torta


A mi szülinaposunk!


Szülinapi meglepi játékok





Móka, hinta, ujj szopizás, alvás


Szmöre

Jószay Magdolna:
Egyéves lettél

Kicsi gödrös kezed arcomra teszed
kedvesen, ha hozzád beszélek,
tündérmosollyal porcelánarcodon
megpihensz egy percet.


Egyetlen gyertyádat még elfújni nem,
csak csodálni tudod,
de apró kezeddel örömöd győztesen
a tortába tapsolod...

2009. június 18., csütörtök

Orvosi vizsgálat 1 éves korban

11 hó +30

Kókán voltunk a doki néninél, az 1 éves státusz vizsgálaton és mindent rendben talált :)
Testsúlyom: 8 400 g
Testhosszam: 75 cm
Fejkörfogatom: 44 cm
Mellkörfogatom: 45 cm
3/3
2/3 összesen 11 db fogam bújt ki.
A heréim még mindig ingáznak fel és le, de majd kinövöm, azt mondta erre a doki néni. Doki néni még a fitymámat, teljesen hátrahúzta. Ezentúl minden este a fürdésnél, így kell csinálni Anyuéknak.
Délután a Mária u-i Szemészeti Klinikán megvizsgálták a szememet is. Nem vagyok kancsal, minden rendben van a látásommal is :)
Este a Papáéknál felmásztam egyedül, a 3 fokos létrára és lefelé is egyedül lépegettem a padlóra!

2009. június 17., szerda

Irka-firka Graffiti

A polcomon felejtette Anya, a filctollakat. Ez elég indok volt ahhoz, hogy felmásszak a magasba értük. Mivel nagyon érdekesnek találtam, a színes végű pálcákat, gondoltam kipróbálom, mit lehet velük csinálni. Anyának feltűnt, hogy nagyon csendben vagyok, ő éppen teregetett még, a fürdőszobában, de bejött a szobámba körülnézni. A polcrendszerben talált engem, a filctollakkal.
Anyának büszkén mutattam az első igazi falfirkám :o)
Anya reakciója ez volt: a szája elé emelte kezét és elszörnyülködött hang jött ki a torkából "Haaaáá!" Ez nagyon tetszett nekem :o)
(Ezt többször is előadtam, azóta.)

2009. június 15., hétfő

Répa szünet

Nagy szerencséje van a szüleimnek, mert szinte minden zöldséget egytől-egyig szeretem, a sárgarépát meg egyenesen imádom!

2009. június 11., csütörtök

Pelenkás pancsizás

Anyu minden nap megtölti langyos vízzel a medencémet, hogy kedvemre pancsikáljak. A legjobban azt a produkciót szeretem, amikor a csúzdámról belecsobbanhatok a vízbe :)
Leginkább pucér fenékkel rohangálok, szabadon a kertünkben. Az úszópelenkám, viszont biztonságot ad a vízben, amikor ott tudok maradni 1-2 percig...

2009. június 5., péntek

Moci-cipő

Anya már kinézte nekem a Brendonban, ezt a piros színű BIG cipővédőt, ami nagyobb koromban is jó lesz rám, mert állítható pánt van rajta.
Apáékkal ép shoppingoltunk Gödöllőn, amikor Anya meglátta a Müllerben is a cipővédőt. Hurrá! Itt pont akciós volt! Így a cipőimen is spórolunk majd :o)

Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára


 

Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára,
Kanizsai, kanizsai állomásra.
Elől áll a masiniszta,
Ki a gőzöst, ki a gőzöst igazítja.
(Hátul meg krumpli fejű Tisza Pista)
(Hátul meg a krumpli fejű Palacsinta)

Anima Sound System - Csinálj gyermeket!


2009. június 1., hétfő

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...