2009. augusztus 27., csütörtök

Ágynemű-váltás

Anyáéktól megkaptam az első paplanom és párnám. Kaptam a LEN garnitúrához, egy VITAMINER RAND ágyneműhuzatot.
Papa pedig még ebből, a BARNSLIG textilből varr majd nekem, még egy huzatot :)


2009. augusztus 25., kedd

Óriás járás

Tudok lábujjhegyen járni, így magasabb is lettem egyszerre :)

Kocsi és vonat

Weöres Sándor: Kocsi és vonat

Jön a kocsi, fut a kocsi:
patkó-dobogás.
Jön a vonat, fut a vonat:
zúgó robogás.
VAjon hova fut a kocsi?
Három falun át!
Vajon hova fut a vonat?
Völgyön-hegyen át!


Zim, zim, megy a gép, megy a gép,
fut a sinen a kerék,
forog a kerék.
Zum, zum, nagy az út, nagy az út,
fekete az alagút,
A masina fut.

Látogatás vonattal

Papa kivitt minket az állomásra és mi a Anyával közben még menetjegyet is váltottunk. Papával megnéztük a hangosbemondót is, amiből néha egy néni információkat közölt hangosan. Ahogy begördült az állomásra a vonat, tátott szájjal néztem a kocsikat! Ezzel fogunk mi utazni? El sem tudtam még képzelni...


Felszálltunk az új piros vonatra, hogy meglátogassuk Kincsőéket Pilisvörösváron. A babakocsiban nem maradtam ülve, mert minden új dolognak örültem és meg akartam nézni mindent :) Az út nem volt hosszú 20-25 perc, de elég mozgalmasra sikerült.
Ők olyan közel laknak a sínekhez, hogy a teraszukról látni a vonatot, ahogy elzakatol :)
Ez a vonatos élmény a mai nap, 2× is megismétlődött, mert haza is vonattal mentünk és az állomásról Tomival együtt hárman integettek nekünk.

2009. augusztus 23., vasárnap

20-as

Megkaptam az új őszi cipellőm. Egy Bama Echt Form, gumis orrú, fűzős, sötétkék, kívül-belül bőr 20-as kis cipőmet :)
A formája olyan, mint a képen, csak a színe sötétkék!

2009. augusztus 20., csütörtök

16. fogacskám

14 hó +01
Alsó, bal oldali első őrlőfog

Őszibarack - mangó

Móniéknál jártunk látogatóban és kaptam tőlük egy doboz őszibarackos-mangós teát.
Ez a tea mindig jól jön, amikor késésben vagyunk :)
Hmmm.... ízlik nekem, Anya nem is gondolta volna, mert az őszibarackot nem szeretem, mangót pedig nem is ettem.



2009. augusztus 16., vasárnap

Óriás csapás :)


Apuékkal kimentünk Biatorbágyra a Premier Outlets Center-be, hogy kis cipőt nézzünk nekem. Benéztünk szinte minden boltba, de nem találtunk jó minőségű, a lábamra megfelelő pici cipőt. Apuék is nézelődtek. Ép az egyik üzletben nézett, Apu cipőt magának és elég szűkös volt a hely a boltban. Anyu a karjában tartott engem és elmentünk egy hatalmas (kb. 120 kg-os) bácsi mellett. Amikor is bemértem a célpontot - a bácsi háta közepét - és már csaptam is, de akkorát.... A hatalmas bácsi hátrafordult, ahol engem és Anyát látta. Aztán a másik irányba fordult, ahol egy férfi nézelődött békésen. A hatalmas bácsi gondolkozott és már mondta is a magáét a férfinak. Anyu megvédte a férfit, mondta, hogy én ütöttem meg a bácsit és nem a férfi. A hatalmas bácsi nem akart hinni a szemének, hogy ekkorát tudok ütni :)
Nem mentünk haza üres kézzel, mert Aputól kaptam, egy Gardena kerti szerszámok készletet! Van hozzá lapát, gereblye és seprű is :) Alig várom már, hogy haza érjünk és irány a kert!

Amikor én még kis srác voltam...

2009. augusztus 15., szombat

Vörösvári napok

Ma elmentünk Pilisvörösvárra a Tomiékhoz, megnéztük az ottani vurstlit. Kincső és én is a  babakocsiból nézelődtünk. Volt vidámpark és vásár is. Nagyon sok ember gyűlt össze, ezért nagy nyüzsgés keletkezett és közben a hangfalakból is bömbölt a zene. Ez a hangzavar, nem annyira tetszett nekem. Apától kaptam egy aranyos bocikát, ami üvegre tapasztható. Anyáék voltak olyan bátrak és felültek az egyik menő körhintára. Addig én a Jutkáékkal maradtam és onnan integettem nekik. Jól elfáradtam ezen a  fesztiválon. Hazafelé az úton, kényelmesen tudtam elaludni az új ülésemben, amit hátra is lehet dönteni.


Honey Loops

2009. augusztus 13., csütörtök

2009. augusztus 12., szerda

Az új autósülésem: STM

Anyuéktól megkaptam az új biztonsági gyerekülésem, egy STM - Storchenmühle Starlight Sp színe: Froggy Quee. Ez az ülés 9-36 kg-ig megfelelő, így reméljük ez kitart kb. 12 éves koromig is. Az STM a leányvállalata a RECARO-nak, ezért a RECARO Sport Young a váza, csak a huzatában más a design.


2009. augusztus 11., kedd

Piru és Zabu

Mindig Anyától és a Mamától kapok könyvecskéket :)
Piru és zebrája, Zabu kalandjaival, most a Mama lepett meg. Elég hosszú és kacifántos nevük volt, ezeknek az őslényeknek :)
Piru megmutatja lapról-lapra a dinoszauruszok világát. Kalandra fel!

2009. augusztus 10., hétfő

Az első fűnyíróm

Apuéktól kaptam egy klassz fűnyírót. Mostantól én is tudom gondozni a kertet, hogy szép legyen a fű :)

Merüljünk

Anya ma meglepett engem, egy aranyos kék színű halacskás úszószemüveggel, ha a víz alá szeretnék merülni, otthon a fürdőkádban :)

2009. augusztus 2., vasárnap

Hogyan NE legyünk TÖKÉLETES anyák?

Így kell hahotázva olvasni... :)
Ki vagy te?

Tökéletes anya, aki szerényen mosolyog, makulátlan rendet tart, a pelenkából sárkányt hajtogat, neveléselméleti könyveket olvas, soha föl nem emelné a hangját. Igazi anya, akinek mindig pecsétes a pulóvere, soha nem fejez be semmit, sántikál, mert rálépett egy építőelemre, titokban romantikus regényeket olvas, nyüszít a kimerültségtől.

Libby Purves négy év edzés után, miután röptében kapkodta el a lepottyanó ételt "dörzsölten" és sziporkázó humorral bizonyítja, hogy a legkevésbé ígéretes anyák is képesek a túlélésre: csecsemőik, tipegő gyerekeik gondozására. Földhözragadt jó tanácsok és falrengető anekdoták teszik teljessé ezt a tűzvonalban álló anyáknak írt kézikönyvet, mely a terhességtől az óvodáskorig, a testvérharcokon és jól előkészített kirándulásokon át a gyerekfelügyeletig és a szakmai karrierig ívelő kérdéseket tárgyalja.

Libby Purves bátran támaszkodik a saját, két gyerek dúlta otthonában szerzett tapasztalataira és további ötven, hasonló gondolkodású anya bölcsességére: szégyenkezés nélkül mondja el, hol lehet csalni és magunkhoz igazítani a szabályokat, melyek különben sem számítanak soha igazán. A Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? fölbecsülhetetlen értékű kalauz azoknak, akik még élvezni is akarják tökéletlen anyaságukat.

2009. augusztus 1., szombat

Kerekecske, dombocska

Kerekecske, dombocska

Hát, ezt a mondókát akkor mondom, amikor meglátom Anya cicijét :)


Kerekecske,dombocska
  El szaladt a nyulacska!
...erre szalad a nyulacska!

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...