A szülinapi menüvel kapcsolatosan, a kívánságom egy
hűsítő málnalevesre esett, amit Anya főzés nélkül készített el.
Minden
évben (mint mindig) a születésem napján, nagyon magasra kúszik fel a hőmérő
skáláján a higany és aznap sem kímélt meg minket, az időjárás...
Így készült a
Jéghideg málnaleves:
2 doboz friss és a hideg kedvéért, 2 zacskó mirelit málnát
pürésített, majd átpasszírozott egy szűrőn és 2 doboz tejszínnel és némi vízzel
hígította. Vaníliával, fahéjjal, mézzel ízesítette és porcukorral édesítette.
Hogy kellően jéghideg maradjon, amíg az asztalig elér Anyu még jégkockákat is
tett a levesbe :)
Végül, ennek a friss málnának is, a nagyobb része hidegre került.
Ugyan úgy lett pürésítve, passzírozva - jajjjj nem tettünk félre málnaszemeket, a díszítéshez, mind bekerült a darálóba - és ízesítve csakhogy a tejszínt most Anyu lecserélte Kókusztejre és a lehűtött leves tetejére kókuszreszeléket szórt :)
Ugyan úgy lett pürésítve, passzírozva - jajjjj nem tettünk félre málnaszemeket, a díszítéshez, mind bekerült a darálóba - és ízesítve csakhogy a tejszínt most Anyu lecserélte Kókusztejre és a lehűtött leves tetejére kókuszreszeléket szórt :)
No, ennyiben változott most az összetétele, no meg a színe, mert haloványabb lett jóval.
Ebbe a kókuszos málnaleves verzióba csak 0,5 kg málna merült, viszont így még selymesebb és gazdagabb ízt produkált nekünk :)
Ebbe a kókuszos málnaleves verzióba csak 0,5 kg málna merült, viszont így még selymesebb és gazdagabb ízt produkált nekünk :)
Mennyei finom kókusztejes málnaleves....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése