2012. július 6., péntek

Jéghideg kókuszos málnaleves

Az isteni finom, szülinapi málnalevesemről, akkor nem készült sem fotó, sem bejegyzés - mert aznap különösen nagy volt, a sürgés-forgás -, de most Anyu bepótolta az elmaradt ízvilágom, bemutatóját :)



A szülinapi menüvel kapcsolatosan, a kívánságom egy hűsítő málnalevesre esett, amit Anya főzés nélkül készített el. 
Minden évben (mint mindig) a születésem napján, nagyon magasra kúszik fel a hőmérő skáláján a higany és aznap sem kímélt meg minket, az időjárás...
Így készült a Jéghideg málnaleves:
2 doboz friss és a hideg kedvéért, 2 zacskó mirelit málnát pürésített, majd átpasszírozott egy szűrőn és 2 doboz tejszínnel és némi vízzel hígította. Vaníliával, fahéjjal, mézzel ízesítette és porcukorral édesítette. Hogy kellően jéghideg maradjon, amíg az asztalig elér Anyu még jégkockákat is tett a levesbe :)
Végül, ennek a friss málnának is, a nagyobb része hidegre került. 
Ugyan úgy lett pürésítve, passzírozva - jajjjj nem tettünk félre málnaszemeket, a díszítéshez, mind bekerült a darálóba - és ízesítve csakhogy a tejszínt most Anyu lecserélte Kókusztejre és a lehűtött leves tetejére kókuszreszeléket szórt :)
No, ennyiben változott most az összetétele, no meg a színe, mert haloványabb lett jóval.
Ebbe a kókuszos málnaleves verzióba csak 0,5 kg málna merült, viszont így még selymesebb és gazdagabb ízt produkált nekünk :)
Mennyei finom kókusztejes málnaleves.... 


Nincsenek megjegyzések:

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...