2012. április 8., vasárnap

2012-es húsvéti tojás kollekció

Tegnap este. lefekvésnél Anyával megbeszéltük, hogy én festem a KÉK tojásokat, Ő pedig a pirosat. Erre anya megkérdezte tőlem: "És ki fogja festeni a zöld színű tojásokat?", forgattam jobbra és balra is a szemeimet és rávágtam: "Hát a Mama!"
Anya idén egyszerű hagyományos tojásfestést tervezett...
Viszont Apa vásárolta a festéket a LIDL-ben , még akkor, amikor betegek voltunk. Hasonló tojásfestéket vásárolt, mint tavaly volt, most + megspékelve valami ezüst fóliával.
No, de Anya nem adta fel egykönnyen, a dinók nézegetése közben, a Müller-ben vett egy Heitmann tojásfestéket, mondván, ez biztos jó minőségű.
Na, így indultunk neki, az idei tojásfestésnek...
Ragasztós papírra, virágmintákat készítettem lyukasztóval, ezt tettük rá a tojásokra.


Feloldottuk a tablettát egy üveg érőedényben, hozzáadtuk 2 kanálnyi ecetet és merülhettek is a tojáskák, a tengerkék vízbe :)


Pár perc elteltével, a tojások kékre színeződtek...


No, de amikor Anya leitatta őket papírtörlővel, a húsvéti tojásaink elkezdtek hámlani, mintha leégtek volna a sivatagban :/

A kérdés csupán csak az, hogy a festék volt rossz, vagy a tojás!?!??
 
1. A többi szín még pocsékabbul nézet ki :), ahogy hozzájuk értünk, még több helyen mállott szét és le a "vakolat", ezért Anya úgy döntött, hogy ledörzsöli a festékes réteget, azzal a gumiszerű anyaggal, ami a tojásokon volt, még a rábélyegzett dátum is eltűnt.

2. Újabb merülés után a tojásokat már nem akarta befogni a festék :/

3. Előkerült a metál festék, ami Anyu kezét fogta be először :)

4. Lőttek a hagyományos színű Húsvéti tojásoknak, végül ezüst antikolt hatású tojásaink díszelegtek a hosszadalmas tojásfestés végére...

A narancssárga és a piros folyadékban ott maradt két merülő tojásunk, ezek haloványan, de csak elszíneződtek :)


Az idei tojás festés jócskán elhúzódott, bele is fáradtunk! Már mesenézés közepette készítettük el közösen, az utolsó folyamatot. Az ezüst fóliát ráhelyeztük a metál tojásokra és elkezdtük kapirgálni őket, hogy kellően rátapadjon az utolsó réteg....

2012-es Húsvéti tojás kollekciónk...

Nincsenek megjegyzések:

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...