2012. április 30., hétfő

Házi gelato

A legfinomabb fagylalt, amit otthon készítettünk!
A szebb színekről, már tavaly májusban lemaradtunk, a fagyi szezon előtt...
Igaz vettünk egy más fajta készletet, de az sajnos nem bizonyult valami jónak.
Idén viszont már február végén, gyorsan megvettük az IKEÁ-ban a CHOSIGT fagylalt készítőt és ebben a jó időben, most először ki is próbáltuk :)
A saját alap receptünk
  • ½ l tej
  • 2 tojássárája
  • vanília kivonat
  • méz
  • + holland kakó 
Anyu felforralta a tejet a vanília kivonattal, majd kissé lehűtötte és a tojássárgákat lassan elkevertük  kézi habverővel, ízesítettük mézzel és újból elkavartam. Olyan íze volt, mint a Madártejnek :)
Anyu feltöltötte a tartályokat és a maradék folyadékba, még hozzákevertünk a kakaóport.
Az utolsó adag csak félig telet meg, ezért kissé tejesebb lett a többihez képest ...


Tegnap többször is meg kellett néznem hol tart a fagyási folyamat, s kissé csalódottan vettem tudomásul, hogy ez még nem nyalható a pálcával együtt :/
Másnap, még a reggeli előtt szaladtam a hűtőszekrényhez, hogy leteszteljem először, a házi vanília fagylaltot :)


Nincsenek megjegyzések:

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...