2012. február 12., vasárnap

Lapi farsangi fánkok

Anyuék szorgalmasan nekiálltak a Farsangi fánk elkészítésének, két receptet követtek,ugyanarról az oldalról: Szalagos farsangi fánk  ami egy ugyanaz volt Farsangi fánk, ahogyan régen készítették :)
Apa már az élesztő morzsolgatásával nem volt megelégedve és kezébe vette az irányítást...
A tészta pihengetett a kályha mellett, egy jó ideig, de amikor minimum a duplájára kellett volna dagadnia, kellően kitartott az eredeti alakja mellett.
Azt suttogta, hogy huzatot kapott még  az elején :)
Anyu azért kiszaggatta az első fánkocskáit és meleg (nem forró, mert itt is ügyelt a szabályokra) olajban kisütötte azokat.
A végeredmény: Lapi farsangi fánkok születtek :)


Mivel, nem lehetett, csak egy tucatnyi fánknál kevesebb készíteni, ebből a huzatos masszából, nagyon hamar elfogyott, pláne mert az ízvilága kitűnő volt!


Legközelebb, ezt a receptet veszik alapul: Szalagos farsangi fánk recept

Nincsenek megjegyzések:

Tovább is van...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...