Anyuék szorgalmasan nekiálltak a Farsangi fánk elkészítésének, két receptet követtek,ugyanarról az oldalról: Szalagos farsangi fánk ami egy ugyanaz volt Farsangi fánk, ahogyan régen készítették :)
Apa már az élesztő morzsolgatásával nem volt megelégedve és kezébe vette az irányítást...
A tészta pihengetett a kályha mellett, egy jó ideig, de amikor minimum a duplájára kellett volna dagadnia, kellően kitartott az eredeti alakja mellett.
Azt suttogta, hogy huzatot kapott még az elején :)
Anyu azért kiszaggatta az első fánkocskáit és meleg (nem forró, mert itt is ügyelt a szabályokra) olajban kisütötte azokat.
A végeredmény: Lapi farsangi fánkok születtek :)
Mivel, nem lehetett, csak egy tucatnyi fánknál kevesebb készíteni, ebből a huzatos masszából, nagyon hamar elfogyott, pláne mert az ízvilága kitűnő volt!
Legközelebb, ezt a receptet veszik alapul: Szalagos farsangi fánk recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése